Solterrassen i Umeå har Sveriges nöjdaste bostadskunder

Skanskas egenutvecklade bostadsprojekt Solterrassen i Umeå är det projekt som har nöjdast kunder under 2018 i Prognoscentrets branschmätning för NKI (Nöjd Kund Index). Kundernas nöjdhet uppgår till ett NKI-värde på 91, vilket kan jämföras med branschsnittet på 70.

Solterrassen i Umeå har Sveriges nöjdaste bostadskunder

Solterrassen är ett flerbostadshus med 42 lägenheter på Teg i södra delen av Umeå som stod inflyttningsklart förra våren. Här har Hem från Skanska tillsammans med arkitekter skapat moderna Svanenmärkta lägenheter med låg energiförbrukning och genomgående hållbara och tidlösa material såsom tegel, trä och betong. Stora glaspartier maximerar ljusinsläpp i lägenheterna.

Bostadsrättsföreningen har en stor gemensam terrass med pergola, odlingslådor och planteringar. Här finns såväl sittytor för sköna grillkvällar som avskilda platser när man vill dra sig undan med en kopp kaffe och en god bok i solen. 

Vi är väldigt nöjda och stolta över detta projekt där vi genomgående fått positiva kommentarer från lägenhetsinnehavarna. Att nå 91 i Prognoscentrets undersökning är ett mycket bra resultat och ett kvitto på att vi lyckats väl.

Mats Andersson, affärsutvecklare, Skanska Sverige.

Prognoscentret är en ledande leverantör av marknadsanalyser inom bygg- och fastighetsmarknaderna. NKI-undersökningen genomförs med en webbaserad enkät, kompletterat med brev, NKI index är en sammanvägning av tre frågor: Hur nöjd kunden är med bostadsföretaget totalt sett, i vilken utsträckning deras förväntningar blivit uppfyllda samt hur nära ett ideal företagets prestation har varit. Solterrassens resultat är ovanligt högt för dessa undersökningar. 

Vi kan se att vi genomgående har höga betyg i de frågor som kunderna traditionellt värderar högt såsom pålitlighet i agerande, personlig service och bostadens kvalitet. Det här är ett utmärkt tillfälle att gratulera alla som varit inblandade på något sätt i detta fina projekt.

Mats Andersson, affärsutvecklare, Skanska Sverige.