Inspiration för ditt nya hem

Här samlar vi guider, trendspaningar och annat intressant för dig som vill inreda ett helt nytt hem eller kanske bara göra om i ett eller två rum.

Här får du inredningstips av oss:

Hållbara trender 2020 med Sarah Widman

Stylisten Sarah Widman tipsar om tre trender inför 2020 som inte bara är snygga utan även hållbara. Under det kommande året fokuserar vi mycket på långsiktigt tänkande. Om det ska köpas nya möbler ska de hålla riktigt länge. Samtidigt kan vi fynda ännu mer på second hand och stötta ”närodlad” inredning från lokala konstnärer och hantverkare.
Läs mer

Downsizing – att flytta från stort till mindre

När Elisabet och Mats skulle flytta från huset på landet var de ute efter något mindre och mer lättskött. Till slut hittade de hem i ett nybyggt radhus i Limhamns Sjöstad – och gick från en tomt på 5000 kvm till en trädgård på 60 kvm.
Läs mer

Personlig inredning med HAY

HAY grundades 2002 av Mette och Rolf Hay, som hade en ambition om att skapa nutida design anpassad till det moderna livet. Inspirerade av arkitektur och mode började de därför göra funktionell och lekfull inredning – som idag syns i hem över hela världen. Här har vi samlat deras bästa tips från mässan 3 days of design.
Läs mer

”Vi kunde ha blivit ett museum – men det är inte vad vi vill”

Under 3 days of design öppnade Fritz Hansen upp sina dörrar för att inspirera med sina tidlösa möbler och klassiska design. Vi passade på att träffa företagets chefsdesigner Christian Andresen som berättade om tidlöshet och nycklarna bakom företagets framgång.
Läs mer

Trendspaning på 3 days of design

Varje vår samlas designintresserade, press och inredare i Köpenhamn för att under tre dagar njuta av design och hantverk i världsklass. Vi åkte dit och inspirerades av kreativa inredningsnyheter och den danska designelitens klassiker. Häng med på en kort sammanfattning av årets trender!
Läs mer

Hållbara nyheter från populära designers

Hållbara nyheter från populära designers

Under Formex samlas både nya och etablerade designers för att visa upp sitt sortiment inför kommande säsong. Vi har besökt några av de mest populära varumärkena för att höra mer om deras hållbara nyheter.
Läs mer

Inredning till det lilla hemmet

Bor du på liten yta? Då är du säkert van vid att tänka kvadratsmart och utnyttja väggar, tak och golvyta på nya sätt. Vi snappade upp några nyheter och tips under Formex – perfekt för dig som bor i det lilla hemmet.
Läs mer

Inredningstrender från Formex 2019

Skimrande metaller, oväntade färgkombinationer och intryck från naturen. Årets är trender är blandade och spretiga – men riktigt inspirerande. Vi har sammanfattat de största trenderna från Formex inför våren och sommaren 2019.
Läs mer

Inredningstrender 2019

Hållbarhet, 90-talsinfluenser och mera färg. Vi har pratat med inredningsparet Amanda och Fredrik som driver Instagramkontot @_kulbo, för att höra mer om vilka trender vi kommer ser mer av 2019. Häng med!
Läs mer

Inred snyggt och miljösmart med Make it Last

Hållbarhet är en av vår tids starkaste trender och det råder inga tvivel om att ett hem kan vara både vackert, inspirerande och miljösmart. Vi tog hjälp av nätverket Make it Last som delar med sig av sina bästa tips för en hållbar livsstil – för dig, ditt hem och din omgivning.
Läs mer

Flytta ihop utan att inredningen krockar

Gillar din partner murrigt 70-tal medan du själv hellre köper dansk design? Vi har tipsen som gör att både ni och möblerna kan flytta ihop.
Läs mer

Hemma hos våra kunder i Brottkärr. Köksbild 1.

Nybyggarna i Brottkärr

Ibland blir det inte riktigt som man har tänkt sig. Ett sekelskifteshus med renoveringsbehov nära staden? Nej, en stor, nybyggd villa med terrass, 600 meter från havet. Där barnen kan baka loss och där det inte finns så många måsten. Förutom att dammsuga då och då. Välkommen hem till familjen Mohlin i Hem från Skanskas Brottkärr.
Läs mer

Inred för en mysig höstkänsla i hemmet

Höstens mysigaste belysning

Hösten är här. Ta vara på årstiden genom att göra det riktigt mysigt hemma. Med fin belysning och olika lampor kan du hitta den rätta känslan.
Läs mer

Inred harmoniskt

Skapa ett harmoniskt hem med Feng Shui

Färger, former och material kan påverka ditt välbefinnande mer än du kanske tror. Vi har pratat med inredaren och Feng Shui-konsulten Rebecca Apelvi för att ta reda på mer. Oavsett vad du tänker om Feng Shui finns det flera tips som kan vara användbara i inredningen.
Läs mer

Undvik sladdar med ett trådlöst hem

Inte en sladd i sikte

Våra hem är mer uppkopplade än någonsin. Även om vi har trådlöst internet så behövs fortfarande lite sladdar. Men hur gör man för att slippa så många sladdhärvor som möjligt? Här listar vi fem saker som hjälper dig.
Läs mer

Inred hållbart och förläng livet på dina möbler

Förläng livet på dina möbler

Vill du piffa upp hemma utan att köpa nya möbler? Vi tipsar om några tjänster som gör att du enkelt kan ge din inredning nytt liv. Smart, snyggt och hållbart!
Läs mer

Inredningstrender du vill glömma

Inredningstrenderna du helst vill glömma

Trender kommer och går. Några saker blir klassiker, andra kult och vissa vill man faktiskt helst bara glömma. Vi har listat några gamla inredningstrender där man inte riktigt vet om man ska skratta eller gråta. Vilka har du haft hemma hos dig?
Läs mer

Johanna Bradford inreder barnkammaren

Johanna Bradfords inredningstips för barnkammaren

Stylisten och inredningsbloggaren Johanna Bradfords passion för inredning är stor, och vi på Skanska älskar hennes stil. I vintras blev hon själv mamma. Nu tipsar hon om sina bästa knep för att inreda barnkammaren.
Läs mer

Upcycling_hållbar inredning

Upcycling – konsten att inreda med skräp

Trenden att inreda med skräp ”Upcycling” växer sig allt större världen över. Det har blivit en hobby att inreda snyggt utan att köpa nytt och kan dessutom ses som en motreaktion på den masskonsumtion som finns idag. Kanske låter det konstigt att inreda hemma med gammalt skrot, men faktum är att det både blir personligt och fint. Här kommer fem idéer.
Läs mer

Snyggt att bo i nybyggt

Snyggt att bo i nybyggt

Att inspireras av omvärldstrender i stort och smått är ett viktigt arbete i strävan efter att skapa funktionella och snygga hem att trivas i. Ta del av några röster om framtidens boende.
Läs mer

Formex trendguide 2017

Hållbarhet som trend – Formex 2017

Förra veckan slog inredningsmässan Formex upp portarna och vi var på plats tillsammans med stylisten och inredningsbloggaren Sarah Widman. Missade du mässan? Ingen fara, läs Sarahs trendguide nedan och få stenkoll på inredningstrenderna 2017.
Läs mer

Trendguide 2017

Sarah Widman tipsar om fyra trender inför 2017

Lekfulla texturer, djupa färger och levande material är några av sakerna vi kommer se mer av under 2017. Inredaren och stylisten Sarah Widman tipsar om de hetaste trenderna och berättar hur du ger ditt hem en härlig känsla inför det nya året.
Läs mer

Köpa nytt till inredningen

Guide: Köpa nytt för det nya hemmet

Ska du flytta? Här kommer matnyttiga tips för hur du ska tänka när du ska inreda ditt nya hem.
Läs mer

Inred harmoniskt och smart

Inred harmoniskt och smart i ditt nya hem

Grattis till en ny, modern och fräsch bostad. Här har du en unik chans att skapa ett harmoniskt hem. Stylisten Jill Windahl ger dig de värdefulla tipsen.
Läs mer

Häng tavlorna effektfullt i vardagsrum

Placera tavlorna effektfullt

Med konst på väggarna förhöjer du känslan i ditt hem. Här har du möjlighet att visa din personlighet. Följ konstens alla regler eller arrangera, kombinera och placera precis som du vill.
Läs mer

Barnrum

Stylisternas bästa tips för barnrummet

Inredningsstylisterna Therése Larsson och Britta Henley ger sina bästa råd för hur du kan inreda barn- och tonårsrummet.
Läs mer

Inred med vitage

Att inreda i nybyggt: Skapa hemkärlek med vintage!

Addera inslag av vintage till ditt nybyggda, moderna hem och gör det ännu mer trivsamt och personligt. Inredaren Elsa Billgren ger sina bästa tips.
Läs mer

Hemmakontor

Hemmakontor i tre stilar - vilken är din?

Betala räkningar, pyssla med hobbyn, jobba hemifrån... Inred arbetsvrån där hemma så att kreativiteten flödar. Gör den funktionell och trivsam, låt din unika personlighet ta plats och glöm inte humorn.
Läs mer

Redesign

Ge dina möbler nytt liv

Det är lätt att tröttna på sina möbler när de börjar se lite luggslitna ut. Men istället för att köpa nytt kan du enkelt blåsa liv i dina möbler. Ett nytt tyg till din favoritfåtölj ger inte bara nytt liv utan kan också ge din inredning en helt ny känsla.
Läs mer

Inred med lastpallsmöbler

Den mångsida lastpallen

Återbruk och ”upcycling” är starka trender som gör det både enkelt och prisvärt att skapa en spännande utemiljö. En storfavorit när det kommer till återbruk är lastpallen och du har säkert sett flera olika sorters pallkonstruktioner på torg, uteserveringar och på bild i sociala kanaler.
Läs mer

Planera inför dina inredningsdrömmar

Planera för dina inredningsdrömmar

Vilken stil vill du ha i ditt nya hem? Här är tipsen för hur du inreder på bästa sätt!
Läs mer